Werkconferenties

Drie werkconferenties

Spoor 2 van het onderzoek is gericht op co-design van scenario’s voor afstudeertrajecten die impact hebben voor alle belanghebbenden. Dat doen we met drie werkconferenties. Daarin kijken we wat er nodig is voor goed onderbouwde en bruikbare scenario’s. De werkconferenties bereiden we voor samen met de begeleidingsgroep.

Werkconferentie 1: Aandachtspunten voor het onderzoek

 

De eerste werkconferentie is geweest op 4 oktober 2019, van 13.00 tot 17.00 uur in Utrecht. Daarin verzamelden we aandachtspunten voor zowel het onderzoeksproces als voor de gewenste ‘producties’ die daaruit voortkomen, zoals de te ontwikkelen scenario’s. Bekijk de rapportage hier. Zie ook het blogbericht over deze werkconferentie, en het fotoverslag.  

Werkconferentie 2: Hoe ziet je ideale afstudeertraject eruit?

Werconferentie 2 is gehouden op 2 oktober 2020, door corona noodgedwongen online. We hebben de resultaten van de case studie gedeeld en toekomstbeelden gemaakt van het ideale afstudeertraject. Dat leverde bouwstenen voor de scenario’s en aandachtspunten voor de Survey Studie. Bekijk de rapportage.

Werkconferentie 3: Op weg naar impactvol afstuderen

In werkconferentie 3 is gehouden op 10 mei 2022. Een member check waarin we aan de slag zijn gegaan met de concepten van scenario’s en tools die we hebben ontwikkeld. De tools gaan zowel over het microniveau (een specifiek afstudeertraject), het mesoniveau (herontwerp van een specifiek curriculum) als het macroniveau (scenario’s voor impactvol afstuderen in de kennisdriehoek). Bekijk de beeldrapportage. Zie ook het blogbericht met terugblik op deze werkconferentie.